Nov 30, 2008

zaman skola .



warghh, mcm xpcaye je da nk form5 lps tuh spm pstu xtau ape jd enn .
kdg2 kalau pikir psl2 tuh , mmg seram + sejuk + takut + ketaq .
mcm mane kalau spm xlulus ???
ape nk jd ??
xkn nk amek spm agi kot ??
malu laaa !
aduhhhh, nkk nangiissss !
tp xpe lahh, itu cerita thn dpn .


mehh nk cerita zaman2 sekolah akuh.


  • 5thn ; rainbow kindergarten , usj
  • 6thn ; tadika kemas , lgkawi
  • darjah 1 - 6 ; sk padang matsirat , lgkawi
  • kelas tajwid ; masjid pdg mtsirat , lgkawi
  • tingkatan 1 - 4 ; smk tunku putra , lgkawi
  • tingkatan 5 ; tatau agii . .

wktu kt usj , xde sgt yg akuh igt , tp aku igt agi ada bdk (haha, aku pn bdk wktu tuh ) ckp kt cikgu chew kot yg dia suka aku. bhahahaha . smpai bgtau mama aku lahh. tp aku suka buli dia bak kata abah aku . tp aku ta igttt .


wktu 6thn uhh , aku msk setgh jln , bru pndh lgkawi . pn agk2 baik aa enn . buku lthan xpenah xsiap . awl2 taun agi da complete da buku, buat kt umah . gi skola maen je mainan 'lego' uhh . aku slalo pnteng tadika wktu tuh , sbb mama aku xnk anta . tp xde laa kene amaran ponteng mcm skrg, hahaaa . akhir taon aku dinobatkn sbgai pelajar ke 3 terbaik taun 1998 keseluruhan tadika kemas langkawi. hahahahaha ! syok thap xhingat ! ;p


darjah 1 duk kelas 1 elite kot , kene ujian lu bru leh msk kelas tuhh. kira2 hebat laa wktu darjah1. haha . guru kelas garang gilaaa. cikgu rafidah kot . haaa, btui laa. dia aja matematik . fuhhh, garang wooo . brani laa xbuat keja skola dia, dia suh diri atas kusi smpai balik wlaupn bkn wktu dia. sakit laa kalau wktu dia awai skali, hehehe. aku xpnh keneeee owkeh. zaman tuh laa ramai org kincing and "" dalam suaq enn. haha. aku xpnh okeh ?


darjah 2 plak duk kelas 2 melur a.k.a elite laa. tp dorang tuka nama . xreti sebut kott sbb tuh ubah. ngee. ta brape igt sgt wktu nihh, tah laa. cant refresh ~


darjah 3 still lgi kelas melur . wktu tuh tgh takot nk PTS ! mmg takot nihh, hahaa. tgk2 pts dibubarkn. sronokk siottt ! tp xsyok sgt , sbb da bygkn lompat kelas. lalala~ gaye hebat ;p


darjah 4 still melur ! :> wktu tuh aku kwn baikk sgt ngn nazua . mmg baik gile lahhh. mcm kembar ! kiterang kua same2 , duk seblh2, pegi tndas same2, ke kantin same2, sume lahh same2 ! mmg syg mcm nk mati kt nurul nazua tuh !


darjah 5 melur agii , hehe . taun uhh jahat gile2, ponteng kelas, pnteng skola, xmsk kelas and bla bla bla . rambut xpnh ikat, kasut gile hitam melepak! ;p
tp mane ade yg brani tego, aku ni mandat besa tau. :-"


darjah 6? aku kelas cempaka ! bkn turun kelas, tp name kelas kene tuka . sbb Cempaka timbul dulu sblm Melur. aku baik aa zaman2 nie, ikat rambut , tocang2kn nye , kasut putihh, baju bersih , mmg idaman lelaki lahh wktu tuh . ahahhaa . tp aku jrg gi skola wktu darjah6, sbb ikot mama papa kak cik aku gi hosp. dkt2 nk upsr, ade wujud kelas khas enn , aku dpt msk kelas TARGET ! haha, mmg kelas target dpt 5A laa enn, 10org je bleh msk, dan aku pn dipilih msk kelas tuh. kt kelas uh sorang cikgu pn xmsk, dorang tinggalkn buku lthan, buat sndirik. mcm laa kiterang ni pndaii sgt .
and RESULT UPSR aku pn 'cukup2 mkn je laa' ;p


form 1 ; mmg smgt aa nk msk form1 nie , ye laa en, baju baru, kasut baru, kain skola baru , and sume stuff laa bru ! mula2 dpt kelas 1B , warghhh mcm nk bunuh diri je ! result aku yg gmpak uhh hnye melayakkn aku msk kelas B ??! mama aku laa nie gi dfta aku lmbt sgt , pdhal mama aku cikgu kt situ. adoiiiyai. tp last2 dpt kelas 1A idamankuuuu ;p
tp aku bykkk sgt xgi skola, anggaran mcm 2/3 taun aku xmsk skola . brape sgt laa ilmu aku dpt. sbb wktu form1 aku ade kt hosp .


form2 aku kene turun kelas. bhahaha . sbb final exam aku ta amek . nasib baik laa kelas B je ,. form2 laa aku mula jadi pengawas yg 'baik' . wktu aku form2 enn, aku ni jahat gile, suke sgt kacau lelaki, siyesss. jd mcm mane tahh, hahaha . form2 laa stat aku couple nie , tah laa . aku rasa mcm aku cple ngn 2org skali gus wktu tuh. xsengaja weiii ! yg sorang tuh prasan aku cple ngn dia, aku nk wat cmna !! tp dua2 aku clash wktu form2. ngeeee


form3 ; aku msk kelas 3rk . stand for ; rancangan khas. bkn kelas KHAS ! hahaha . wktu tuhh mmm , agk baik aa. mmg BAIK okehh ! mmg btungkus lumus aa nk pmr . ye ke ? hahahahaaaa. dpt result yg mengecewaknn.. ==.


form 4; aku msk kelas 4sains tulen yg blaja subject2 'kacang' mcm biology, physics, chemistry, add math , est . and wadehel, kene amek geografi ! ngaaa. sbject tuh laa yg meroskkn result pmr aku ! tp saket jgk aa msk kelas nie , cikgu pndg rendah, kata kami xlyk laa, result mcm har har laa, wtf enn , mmg sakit aa jiwa raga kami nihhh..


byk lgi kenangan2 manis + pahit + payau + tawar wktu zaman skola nie , bia laa di simpn di dlm hati selebihnyeee :D



-
--
---
----
-----
------
-------
--------
--------- i loveeeee youuuuuu :)
--------
-------
------
-----
----
---
--
-

3 comments:

TidakPerluTahu;) said...

kenangan ngan ak xde ke ?

huk3~
;D

GLORYecha™ said...

kan aku kate selebihnye simpan didlm hati. kiranye ko ade lam hati aku laa nih . hahaha

TidakPerluTahu;) said...

huk3~

terharuuu nyee~

;))